loading...
پاتوق دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته معماری
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
نفر بعدی کیه؟؟؟ 2770 37684 maybody
نوشته ها و مطالب جالب و عجیب 38 3216 forouzan99
تابلو اعلانات (پانل) 572 14801 3digheh
معمــــــــاری چیستــــــ ؟ 28 2007 deconik
طراحی آشپزخانه، ایرانی-امروزی 10 4505 deconik
مشق عشق 46 3489 mhn1365
ایده و کانسپت در معماری جهان! 36 26986 ratingroup
کارگاه ماکت سازی(اموزش ساخت ماکت) 62 45535 deconik
طراحی نمای ساختمان 15 2970 alanddesign
سوال و جواب اجرایی، سازه ای وعمرانی 80 7361 javadfontom
مساجدوعبادتگاه ها 8 1465 arelagahi
کسی میتونه کمکم کنه؟!!! 311 8976 ghmahi
من 5سال دیگه!!! 49 2577 sh_arch
مصالح جدیدساختمانی 13 2877 3digheh
کیا غایبن؟؟؟ 543 10970 sana
زیباترین جملات من اینجاست 855 20511 kaka
زیبایی های معماری ایران!!! 82 8672 kaka
زیبایی های معماری نوین!!! 61 4670 3digheh
زیباترین جملات تصویری... 528 31413 3digheh
دنیایه دیتیل و انواع برش 18 6277 3digheh
اسم سنتی ایرانی دفتر معماری 12 56507 maybody
هرچه میخواد دل تنگت بگو.... 728 18342 3digheh
بیست سوالی!!! 975 15532 3digheh
اشعار شاعران این آّب و خاک 57 2785 3digheh
ترفند های اتوکد 7 11372 3digheh
شیت بندی وپرزانته کردن 51 9882 elham20
نرم افزار 3d max 38 2796 lovely
سوال جواب(فن وساختمان) 6 1085 lovely
خدایــــا شکر... 62 2676 lovely
سوال جواب معمارانه 121 5040 samanes
مجید میبدی بازدید : 1945 پنجشنبه 31 فروردین 1391 نظرات (0)



برج خلیفه، بلندترین سازه ساخت بشر
 
این برج 828 متری نه تنها بلندترین ساختمان دنیاست، بلکه از هر ساختمان دیگری بیش از 300 متر بلندتر است. به گفته طراح برج دبی، بیل بیکر، این برج از نظر سازه، مقیاس و وزن کلی، «یک موجود متفاوت» است. 
در حالی که در برج های قدیمی مانند برج سیرز شیکاگو، یک رابطه سنتی بین ارتفاع و قطر ساختمان وجود داشت (برای بلندتر شدن ساختمان، باید ابعاد پایه آن را به میزان غیرمنتظره ای افزایش داد)، برج خلیفه به دلیل پلان و شکل هسته آن بدون نیاز به پهن تر کردن فونداسیون بالاتر می رفت. طبقات برج با افزایش ارتفاع آن به صورت مارپیچ، به دور یک هسته شش ضلعی عقب نشینی می کردند. هسته برج توسط یکی از سه پایه آن که روی هم یک سه پایه پهن را تشکیل می دهند، نگه داشته می شود. سنگین تر شدن برج باعث استقامت آن می شود، فشار رو به پایین وزن برج آن را در جای خود حفظ می کند، و بتن مسلح پایداری سازه را تامین می کند. 
به دلیل شکل منحصر به فرد برج مهندسان مجبور نبودند که سازه را ضدباد بسازند. آنها مدل هایی از ساختمان را در یک تونل باد قرار دادند تا نوسانات آن را در اثر تندبادهای قدرتمندی که در اطراف طبقات بالای برج می وزید اندازه بگیرند. به این ترتیب آنها می توانستند با تغییر شکل ساختمان، نوسانات آن را در حد کنترل شده نگه دارند. این کار مدتی طول کشید، اما سرانجام به نتیجه رسید. بیکر در این باره می گوید: «شکل اولیه برج خیلی خوب نبود، اما ما همانطور که یک ساز موسیقی را کوک می کنند، شکل آن را اصلاح کردیم.»



فرودگاه بین المللی سبیها گوکن، فرودگاه شکست ناپذیر 
زلزله سال 1378 کوکالی ترکیه باعث کشته شدن 17 هزار نفر شد، فاجعه ای که بخش اعظم آن به دلیل ضدزلزله نبودن ساختمان ها بود. امسال شرکت طراحی آروپ فرودگاه استانبول -دروازه اضطراری ترکیه در برابر زلزله های آینده- را ساخت که در مقابل زلزله هایی به قدرت 8.0 ریشتر مقاوم است (زلزله کوکالی 7.4 ریشتر بزرگی داشت). 
حالت ارتجاعی ساختمان محصول 300 فنر فولادی-لاستیکی است که جداساز لرزه ای نامیده می شود. این جداسازها عموما 30 تا 150 سانتی متر طول دارند و امکان جابجایی افقی بین زمین و ساختمان را فراهم می کنند. هر جداساز شامل دارای دو صفحه خمیده و یک بلبرینگ در وسط آن است که بدون شکسته شدن، به ساختمان اجازه می دهد طی زلزله جابجا شود. در آزمایش های انجام شده، 14 سناریو مختلف برای زلزله در بازه یک صدم ثانیه ای به ساختمان اعمال شد که جداسازها توانستند به خوبی از عهده همه آنها برآیند. با اتمام این سازه در طی مدت باورنکردنی 18 ماه، این فرودگاه بزرگ ترین سازه ضدزلزله جهان محسوب می شود.



بتن شفاف، نوری از جنس ایتالسمنت 
در نمایشگاه اکسپو شانگهای که امسال برگزار شد، غرفه ایتالیا از جنس بتن بود اما نور از دیوارهای آن عبور می کرد! مهندسان و معماران سال ها بود که در فکر ساخت بتن شفاف بودند، اما تا قبل از آن بهترین تلاش ها تنها توانسته بود نقاط نیمه شفافی را در سطح بتن ایجاد کند. با استفاده از مواد جدید که فعلا ایتالسمنت نامیده می شوند، سیمان و مواد افزودنی با اتصال در یک ساختار ماتریسی ترموپلاستیک شفاف، شفافیت سازگاری را ایجاد می کنند. ساختاری که نسبت به رقبای خود ارزان تر و قوی تر است، و زاویه دید گسترده تری را فراهم می کند. این فناوری نویدبخش این است که بتوان در آینده، ساختمان های بتنی بدون پنجره را با نور روز روشن کرد.



زمین تنیس ویمبلدون
سقف جمع شدنی 5500 مترمربعی زمین جدید تنیس ویمبلدون که توسط شرکت طراحی پوپولوس ساخته شده، به معنای پایانی برای تعطیلی مسابقات تنیس به دلیل بارش باران است. سقف پارچه ای آکاردئونی که توسط 9 سازه خرپایی 76 متری باز و بسته می شود، زمین سرباز مجموعه را در مدت 7 دقیقه می پوشاند. جنس این پارچه که تنارا نام دارد، 40 درصد شفافیت دارد و به اندازه کافی محکم است تا هزاران بار خم شود. با استفاده از این سقف در عین حالی که زمین بازی خشک باقی می ماند، نور طبیعی احساس بازی کردن در فضای باز را حفظ می کند.



برج های کج لاس وگاس، زوایای مهیج 
انحراف شدید برج های کج لاس وگاس که توسط شرکت طراحی مورفی-جان شیکاگو طراحی شده، ممکن است عابران را در نگاه اول به وحشت بیندازد. این برج ها به میزان باورنکردنی 5 درجه کج هستند، اما برج مشهور پیزا تنها 3.9 درجه کج است. در عین حالی که کف طبقات مختلف بیش از 10 متر در طول ارتفاع 37 طبقه ساختمان نسبت به هم تغییر مکان می دهند، هسته ای با ستون های اریب وزن ساختمان را بر روی طبقات ششم، نوزدهم و سی ودوم پخش می کند. نتیجه کار برجی با شکلی باورنکردنی است و به دلیل اینکه برج ها در خلاف جهت یکدیگر کج شده اند، چشم انداز کج برج از تمام اتاق ها قابل مشاهده است. این برج شجاعانه ترین نمونه سال در زمینه همکاری صحیح بین مهندسان و معماران است.



آفتاب گردان، هوشمندترین سایبان دنیا 
طراحان ساختمان اغلب تلاش می کنند تا با استفاده از نور روز، زمان استفاده از نور مصنوعی؛ و با استفاده از جریان هوای طبیعی، استفاده از تهویه مطبوع را کاهش دهند. اما این کارها مستلزم مواجه شدن با گرمای ناخواسته نور مستقیم خورشید است. آفتابگردان، سیستم سایبانی که توسط شرکت اسکیدمور اووینگز و مریل طراحی شده، تعادل بین سایه و آفتاب را تضمین می کند. سایبان های متحرک خارجی پرتوهای نور را در صورت لزوم سد می کنند، قاب پنجره ها در مقابل تغییرات حرارتی مقاوم است، و پانل های سقفی سرد با به گردش درآوردن آب، خنکی محیط را بدون نیاز به سیستم تهویه مطبوع فراهم می کنند. معماران می توانند این سیستم را بر اساس شرایط اقلیمی، جهت نور خورشید و برنامه کاری ساختمان تنظیم کنند.



گهواره آرنا استیج، دیواری در برابر سر و صدا 
وقتی که سالن تئاتر آرنا استیج در سال 1961 / 1340 افتتاح شد، پروازهای اندکی که در فرودگاه بین المللی ریگان در نزدیکی آن انجام می شد مشکل چندان بزرگی به شمار نمی رفت. امروزه یک غرش تقریبا دائمی در بالای سالن شنیده می شود، اما سر و صدای خارجی تنها چالش پیش روی این سالن نبود. بینگ تام، مهندس معماری که برای طراحی مجدد فضای داخلی استخدام شده بود، یک سن گهواره ای را (برای نمایش های رو به افزایش آینده) به مجموعه اضافه کرد. وی با این کار یک فضای کاملا گرد خلق کرده بود که شنوندگان را در خود غرق می کرد. نتیجه کار، یک خرابکاری صوتی بزرگ بود. برای حل مشکل، تام با کمک یک متخصص آکوستیک به نام ریچارد تالاسک، تئاتر را با یک ساختار بافتنی شکل پوشاندند که صدا را جذب می کرد. با این کار تالار حلزونی شکل اطراف سن گهواره ای کاملا عایق صدا شد. آنها مشابه این کار را با استفاده از یک لایه شیشه و الوار برای نمای خارجی ساختمان انجام دادند. اکنون حضار تنها صداهایی را می شنوند که برای لذت بردن از تئاتر لازم است بشنوند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
معماری architecture معماری ایرانی persian architecture معماری اسلامی Islamic Architecture معماری سنتی ایران و جهان Traditional architecture of Iran and the world معماری و معنا Architecture and Meaning هندسه و معماری Geometry and Architecture تزئینات معماری ایرانی Iranian architectural decorations معماران ایرانی persian iranian architect معماری روز دنیا World Architecture معماران بزرگ دنیا The world's great architects. دکوراسیون داخلیdesign architecture decoration مقالات معماری Architecture Papers Architecture Articles Architecture essays طراحی معماری خانه های مسکونی residential طراحی معماری فضاهای تفریحی Architectural recreation طراحی معماری فضاهای خدماتی Architectural design service spaces طراحی معماری فضاهای درمانی Architectural design treatment spaces طراحی معماری فضاهای ویژه و خاص Architectural spaces or special طراحی معماری فضاهای تجاری Architectural design of commercial spaces طراحی معماری فضاهای مذهبی Religious architecture design space طراحی معماری فضاهای آموزشی Architectural design of educational facilities طراحی فضاهای نمایشگاهی Exhibition معرفی کتابهای معماری Introduction of Architecture Books مسابقات معماری Architecture Competitions معماری ارگانیک Organic Architecture معماری پایدار Sustainable Architecture عجایب معماری Architectural Wonders طراحی معماری المان و ورودی Architectural design elements and input نمونه پلان های معماری اجرایی Sample Implementation Architecture Plans نمونه پروژه های گروه معماری مهرازان میبد Group Projects architect architecture Meybod انجام پروژه های دانشجویی Student projects خرید پروژه های شما Purchase your projects نمونه پروژه های فروشی Projects for sale نمونه پاورپوینت های فروشی PowerPoint Sample Sale انجام پروژه دانشجویی سراسر ایران Student projects across Iran عمران Civil سازه های پیشرفته Advanced Structures ماشین آلات ساختمانی Construction Machinery نکات اجرایی ساختمان Executive Building Tips خلاقیت و نوآوری Creativity and Innovation خلاقیت و نو آوری در معماری Innovations in architecture طراحی های خلاقانه Creative design ایرانگردی و جهانگردی Traveling and Tourism معرفی نقاط دیدنی ایران The introduction of scenic spots in iran معرفی نقاط دیدنی جهان Introducing the world's Sights شهرسازی Urban نو آوری در شهرسازی Innovation in Urban طراحی شهری Urban Design plan elevation section پلان نما مقطع
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 987
  • کل نظرات : 155
  • افراد آنلاین : 16
  • تعداد اعضا : 6733
  • آی پی امروز : 69
  • آی پی دیروز : 215
  • بازدید امروز : 391
  • باردید دیروز : 1,525
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 391
  • بازدید ماه : 29,038
  • بازدید سال : 162,128
  • بازدید کلی : 3,830,982
  • کدهای اختصاصی